طرز تهیه شربت سکنجبین + نکات مهم
طرز تهیه شربت سکنجبین + نکات مهم در مورد شربت سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم میآمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر و فرح بخش به وجود میآوردند. در برخی نقاط که عسل یافت نمیشد یا میخواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه میکردند ولی همچنان آن را سکنجبین مینامیدند؛ و امروز که عسل گران یا کمیاب تر از گذشته شده بهطور کلی این شربت را با شکر تهیه میکنند.
طرز تهیه شربت سکنجبین
مواد لازم برای شربت سکنجبین و خیار
- شکر ۵۰۰ گرم
- سرکه انگور ۵۰ گرم
- آب جوش ۲ پیمانه
- نعنا تازه ۵ شاخه
مرحله اول:
شکر را به همراه آب داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر ذوب شود و به طور کامل با آب حل شود.
مرحله دوم:
اجازه دهید مخلوط شکر و آب به جوش بیاید. نعنای تازه را بشویید و با نخ بهم ببندید. بعد از این که شیره به جوش آمد، شاخه های نعنا را اضافه کنید.
مرحله سوم:
اجازه دهید نعنا داخل شربت به مدت بیست دقیقه بجوشد. پس از این که شربت غلیظ شد، شاخه های نعنا را خارج کنید و سرکه را اضافه کنید.
مرحله چهارم:
صبر کنید تا شربت سکنجبین چند جوش بزند. سپس از روی حرارت بردارید و کمی که خنک شد، داخل شیشه بریزید.
مرحله آخر:
شربت سکنجبین با خیار خوشمزه تر است. پس برای سرو، یک یا دو عدد خیار رنده کرده و به شربت اضافه کنید. شربت سکنجبین را با برگ نعنا تزیین کرده و سپس به همراه چند تکه یخ، نوش جان کنید.
نکات کلیدی تهیه شربت سکنجبین
– برای زیباتر شدن رنگ این نوشیدنی میتوانید به آن چند قطره رنگ خوراکی سبز اضافه کنید.
– به این شربت میتوان آب لیمو، زعفران دم کرده، مقداری گلاب و تخم شربتی نیز اضافه کرد.
– در صورت تمایل میتوانید این شربت را با آب گاز دار مخلوط کرده و سرو کنید.
– در تهیه این نوشیدنی میتوان عسل را جایگزین شکر کرد.
برای تهیه شربت سکنجبین با عسل برابر با همان مقدار شکر، عسل بریزید و بگذارید کاملا در آب جوش حل شود.
– اگر از طعم نعنا لذت نمی برید میتوانید آن را از شربت حذف کنید.
هم چنین بر عکس، در صورت تمایل میتوانید کمی عرق نعنا نیز به این شربت اضافه کنید.
یا از ابتدای مراحل تهیه شربت، به جای نعنا تازه از عرق آن استفاده کنید.
– طرز تهیه شربت سکنجبین با عرق نعنا مرحله خاصی ندارد و به همان روش گفته شده در بالا میتوان آن را تهیه کرد.
فقط باید به جای برگ نعنای تازه، عرق نعنا اضافه کنید و اجازه دهید به خوبی در شربت حل شود.
– شربت سکنجبین و خیار با سرکه ی سفید هم تهیه می شود. اما در آن صورت باید مقدار سرکه را کمی کمتر کنید.
– این شربت در ظرف شیشه ای در بسته تا یک ماه قابل نگه داری است.
بیشتر بخوانید
طرز تهیه شربت آلبالو خانگی + نکات مهم