آشپزی

آموزش طرز تهیه مربای آلبالو + نکات ریز

در این پست آموزش طرز تهیه مربای آلبالو + نکات ریز جمع آوری کرده ایم .رعایت نکات ریز و مهم در تهیه مربا خیلی به خوشمزه و خوش رنگ شدن مربای شما کمک می کند ما در این مقاله ابتدا نکات ریز در پخت و نگهداری مربا را برای شما دوستان گردآوری کرده ایم با هم می بینیم.

طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو

طرز تهیه مربای آلبالو

نکات مهم برای تهیه مرباي آلبالو

همونطور که بالا گفتم بهتره آلبالو ها و شکر رو بذارید تا آب بندازه و این در کیفیت مرباتون تاثیر میذاره.

بهتر است تمام كف مربا را قبل از سرد شدن از روی سطح آن جمع كنيم .

اين مربا احتياج به اضافه كردن آب ندارد فقط ته ظرف پيركس را بعد از خالی كردن آلبالوها ميتوان كمی آب ريخت تا شكرهای ته آن حل شود

و آن را داخل قابلامه مورد نظر می ريزيم.

بهتر است مربا را زياد نجوشانيم چون رنگ آن تيره می شود.

حرارت مربا نباید تند باشد چون هم باعث میشود رنگش خیلی تیره شده و همچنین خیلی تند سر میرود.

مخصوصا مرباهایی مثل آلبالو و توت فرنگی این ویژگی رو بیشتر دارند.

نکته دیگه اینکه که نباید در قابلمه رو کیپ کنید. این موضوع هم باعث تیره شدن و همچنین سر رفتن مداوم مربای آلبالوتون میشود.

مربا تا زمانی که حتی ولرمه و کاملا سرد نشده رقیق تر از واقعیتش به نظر میرسد. پس مراقب باشین به اشتباه نندازدتان.

از رنگش هم تا حدی میشود تشخیص داد. پس وقتی مربا به رنگ دلخواهتان رسید میتوانید زیرش رو خاموش کنید.

ادامه مطلب  طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر

چون هرچی بیشتر بماند تیره تر و غلیظ تر می شود.از رنگش هم تا حدی میشه تشخیص داد.

پس وقتی مرباتون به رنگ دلخواهتون رسید میتونید زیرش رو خاموش کنید.

چون هرچی بیشتر بمونه تیره تر و غلیظ تر میشه.

با هسته آلبالوها هم می توانید چای آلبالو درست کنید.

برای جدا کردن هسته آلبالو می توانید از یک میله خودکار تمیز که کاملا شسته شده و یا این دستگاه کوچک و کم قیمت استفاده کنید.

طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو

مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو:

آلبالو: یک کیلو
شکر: یک و نیم کیلو
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
وانیل: در صورت تمایل

زمان پخت: حدودا ۴۵ دقيقه

طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو

طرز تهیه مربای آلبالو

ابتدا آلبالوها را شسته و تمیز می کنیم.

بعد یک ظرف پیرکس يا لعاب آماده کرده و هسته آلبالو را از آن خارج کرده داخل ظرف می ریزیم

(یا با هسته گیر یا اینکه آلبالو را بین دو انگشت شست و اشاره کمی ورز داده تا آلبالو شل شود

بعد با کمی فشار هسته را از قسمتی که آلبالو سوراخ است خارج می کنیم به نحوی که آلبالو شکل اولیه خود را حفظ کند) .

درحال انجام این کار لایه ای از آلبالو که ته ظرف را بپوشاند و یک لایه شکر می پاشیم

به طوری که شکر روی آلبالو را بپوشاند و دوباره یک لایه آلبالو و اینکار را ادامه داده تا شکرها و آلبالو ها لایه لایه درون ظرف را پر کند .

سپس آنرا به مدت يك روز در یخچال می گذاریم تا آلبالو کاملاً آب بیندازد .

حالا آلبالوها را داخل قابلمه می ریزیم و بقیه شکری که از ۱/۵ کیلو اضافه آمده را نیز درون قابلمه می ریزیم

ادامه مطلب  طرز تهیه آش قیسی (قیصی) همدان

(بهتر است از قابلمه ی بزرگتر استفاده کنیم تا هنگام جوش آمدن مربا سر نرود) .

وقتی آلبالو ها جوش آمد، حرارت را متوسط كرده و مرتباً کف های بالا آمده را با یک کفگیر از سطح مربا جمع میکنیم بطوریکه تمام کفها گرفته شود.

بعد از اينكه مربا به غلظت مورد نظر رسيد، زیر شعله را خاموش می کنیم و یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه می کنیم و می گذاریم مربا سرد شود .

طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو

طرز تهیه مربای آلبالو

تشخیص قوام آمدن مربا

مقداری از مربا را بردارید تا کمی سرد شود سپس کمی از آن را در بین دو سر انگشت خود بگیرید و انگشت ها را باز کنید

حال اگر به صورت تار نخ کشیده شد مربا قوام آمده است.

اگر مربا کپک زد

ابتدا لایه کپک زده را از روی مربا جدا کنید و باقی مانده مربا را بگذارید دوباره بپزد.حال برای اینکه مربا کپک نزند

در آخرین مرحله پخت یک دوم قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید.

اگر مربا شکرک زد

این حالت معمولا در انواع شربت دیده می شود و هنگامی رخ می دهد

که مربا و یا شربت بیش از حد جوشانده شود یا ترشی آن کم باشد.

برای رفع این مشکل، مقداری آب، کمی جوش شیرین، آلیمو یا جوهرلیمو به شربت یا مربا اضافه کرده بگذارید.

چند جوش بزند تا شکرک آن از بین برود.

طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو

آموزش طرز تهیه لواشک خانگی

مدل تزئین برنج با زرشک و زعفران

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا