انواع لایی و موارد مصرف آن

دانستن فرق بین انواع لایی پارچه ها و موارد مصرف آنها به ما کمک میکند تا بتوانیم بهتر انتخاب کنیم. هر پارچه با توجه به جنس و کاربردش , لایی مخصوص به خود را دارد. در این مقاله به شما کمک میکنیم تا بیشتر با انواع لایی آشنا شوید. همراه تی مدل باشبد.

انواع لایی :

هدف از چسباندن لایی به پارچه بالا بردن میزان ضخامت پارچه و جمع شدن تار و پود و استقامت به پارچه و گاهی هم برای حالت دادن از قسمتی پارچه و لباس به کار میرود.

پارچه لایی تنها مختص پوشاک نیست.

اکثر لایی ها مانند پارچه اسپان باند از منسوجات بی بافت به شمار می روند که در تولید انواع لباس، کیف، کفش، صنایع چرم سازی، گلدوزی، فیلترهای صنعتی، لحاف و پنبه دوزی، فیلتراسیون، ایزولاسیون، تجهیزات پزشکی، صنایع خودروسازی، بسته بندی و غیره کاربرد دارند.

پارچه های لایی مربوط به پوشاک می توانند به صورت تار و پودی (لایی پارچه ای)، حلقوی (کشی) و یا بی بافت باشند.

انواع لایی ها تو بازار موجود که موارد مصرف متفاوتی داره که ما در اینجا به ۱۰ مورد اشاره میکنیم…

۱- لایی پرشین:

این نوع لایی هم از انواع جنس پارچه ای و نسبت به لایه حریر از خاصیت چسبندگی زیادی برخوردار …لایی پرشین در ضخامت مختلف موجود و کاربردش در انواع کت و مانتو و پالتو و لباس شب و عروس میتونه باشه….این لایی در دو رنگ سفید ومشکی.

این لایی در بازار، خرازی ها و تولیدی های پوشاک شهرت خوبی دارد.

لایی پرشین باید قبل از استفاده آب کشیده شود.

این عمل به خاطر خالص شدن لایی بعد از آبرفت انجام می شود.

رنگبندی لایی پرشین بیشتر سفید و مشکی است که اخیرا رنگ های دیگر آن نیز به بازار آمده است.

موارد استفاده:

۲- لایی ژرسه یا حریر:

این نوع لایی در کت و لباس مجلسی کاربرد داره خیلی لطیف و ظریف …این لایی در رنگ های مختلف موجود و میتونید متناسب با رنگ پارچتون ازش استفاده کنید.

اگر قصد دارید که کل لباس را لایی کنید، لایی حریر می تواند انتخاب خوبی باشد.

این لایی به خاطر خاصیت کشسانی که دارد، می تواند برای پارچه تمام قسمت های لباس استفاده شود.

نوعی لایی ضخیم تر با این مشخصات نیز در بازار وجود دارد که به لایی لایتکس معروف است.

موارد استفاده لایی حریر نازک:

۴- لایی فرانسه:

لایی فرانسه از انواع لایی از جنس لایی پارچه ای از نظر کیفیت و قیمت نسبت به دو تای بالایی یکم بیشتر….کیفیت این لایی بسار زیاد و برای لباس مجلسی و عروس و کت عالیه ِِ….این لایی در دو رنگ سفید و مشکی.

لایی فرانسه دو نوع دارد که با نام های نرم و آهاردار شناخته می شوند. لایی کاغذی فرانسه در بازار خرازی و پارچه دارای شهرت بیشتری است.

موارد استفاده لایی فرانسه آهاردار :

موارد استفاده لایی نوع نرم فرانسه :

۵- لایی سولیکا :

لایی سولیکا دارای آهار است (آهار به معنی خشکی پارچه).

موارد استفاده لایی سولیکا :

۶- لایی زانفیکس :

لایی زانفیکس را با نام های لایی دو طرف چسب یا لایی چسب دورو نیز می شناسند. این لایی از دو طرف به پارچه می چسبد. از لحاظ عرض دارای دو نمونه نواری و عریض است.

موارد استفاده لایی زانفیکس :

الف) لایی زانفیکس نواری:

ب)لایی زانفیکس عریض:

لایی زانفکیس، جدیدا در بازار به صورت پودری نیز عرضه می شود که برای استفاده از آن کافی است مقداری از پودر را بین دو لبه ای که می خواهیم بچسبانیم، پاشیده و اتو کنیم.

۷- لایی چسب کاغذی:

لایی چسب کاغذی آب رفت ندارد، یعنی در شستشو آب نمی رود. لایی کاغذی ضخیم به لایی زنجان معروف است که برای برای پارچه های ضخیم تر مثل کتان، ترگال کجراه و یا نوار دور کمر استفاده می شود. عرض این نوع لایی ۹۰ سانتیمتر است.

موارد استفاده لایی چسب کاغذی :

روش استفاده از لایی چسب کاغذی

نحوه چسباندن لایی چسب و روش استفاده از آن در دوخت انواع پوشاک از جمله نکات ضروری است که یک خیاط و دوزنده باید بداند.

۸- لایی مویی :

لایی مویی یا موی، به لایی سوزنی نیز شهرت دارد. جنس این لایی لباس معمولا از پشم است. اکثر لایی های مویی در زمره لایی های دوختنی قرار می گیرند. این لایی در بازار در دو نوع ساده و چسبدار عرضه می شود. نوع ساده، دوختنی است و نوع چسبی با چسب به پارچه می چسبد.

موارد استفاده:

۹- لایی ارگانزا :

از این لایی در تولید پوشاک با پارچه ارگانزا برای استحکام بخشیدن به دوخت بهره می برند.

موارد استفاده لایی ارگانزا :

۱۰- لایی پارچه ای :

لایی پارچه ای از جنس پارچه و دارای تار و پود است. از آنجا که این نوع لایی لباس، احتمال دارد آب رفت داشته باشد، بهتر است قبل از استفاده در آب قرار داده شود. لایی پارچه ساده به پارچه لباس دوخته، و لایی چسب روی پارچه چسبیده می شود.

نکته ای برای خرید انواع پارچه لایی

ابتدا بهتر است از لایی لباس مورد نظر خود، به میزان کمی خریداری کنید و روی پارچه مورد نظر، آن را از لحاظ میزان چسبندگی و آبرفت امتحان کنید، سپس اقدام به خرید متراژ مورد نیاز خود کنید.

خروج از نسخه موبایل