آشپزی

طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر

کیک اسفنجی بدون فر یکی از کیک های بسیار خوشمزه با طرز تهیه راحت می باشد. شما می توانید این کیک را در منزل با کمترین هزینه و امکانات تهیه و نوش جان کنید. شما می توانید از کیک اسفنجی بدون فر در مهمانی ها , تولد ها , مجالس و … استفاده کنید. در این مقاله به بررسی طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر در تی مدل می پردازیم. امیدواریم مورد پسند شما قرار گیرد. با ما همراه باشید.

کیک اسفنجی را می توانید با دستور ویژه و عالی هم اکنون و بدون فر تهیه کنید. لازم به ذکر است که اگر همه مراحل و نکات را به طور دقیق رعایت کنید, یک کیک بی نظیر را می پزید. این کیک مخصوص خامه کشی است و میتوانید در منزل به مناسبت تولد یا سالگرد ازدواج درست کنید.

طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر

درباره کیک اسفنجی :

کیک اسفنجی (به انگلیسی: Sponge cake) نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخم‌مرغ تشکیل می‌دهد. منشأ نام کیک اسفنجی, اسفنج دریایی است و علت نامگذاری آن این است که هنگامی که کیک بریده می شود، مانند اسفنج دریایی بافت این کیک نیز از تعداد بی‌شماری حباب‌های هوایی تشکیل شده‌است.

معمولاً این کیک پس از پخت به تنهایی صرف نمی‌شود بلکه با خامه، کرم کره، باواروا، موس یا انواع میوه ترکیب می‌شود. این کیک یکی از غنی‌ترین کیک‌ها از نظر داشتن انواع است و همچنین یکی از کیک‌های اصلی و پایه در شیرینی‌ پزی آمریکایی-اروپایی به‌شمار می‌آید. کیک‌های غیرچرب یا کیک‌های فوم به نام کیک‌های اسفنجی نیز خوانده می‌شوند.

ادامه مطلب  مدل تزیین حلوای مجلسی

مواد مورد نیاز :

  • زرده تخم مرغ : شش عدد
  • شکر : یک لیوان سر خالی
  • سفیده تخم‌مرغ : شش عدد
  • رینگ یا قالب فلزی : یک عدد
  • وانیل : نوک قاشق چایخوری
  • آرد : یک لیوان و یک چهارم لیوان
  • بکینگ پودر : یک قاشق چایخوری

مراحل تهیه کیک اسفنجی :

معمولا همه این طرز تفکر را دارند که برای تهیه یک کیک پف‌دار و خوشمزه باید به حرفه‌ای‌ترین لوازم کیک‌‌پزی و فر دسترسی داشته باشند اما ما امروز اینجا هستیم تا خلاف این نظر را با کمک شما به اثبات برسانیم.

برای تهیه کیک اسفنجی بدون فر لازم است که تک تک مراحل زیر را با دقت انجام دهید. کیک اسفنجی در شش مرحله آموزش داده شده است و امیدواریم که از این آموزش لذت ببرید. همچنین پس از پایان پخت کیک, می توانید تجربیات و تصاویری از کیک خود را با ما از قسمت نظرات به اشتراک بپذارید.

مرحله اول :

ابتدا لازم است یک قابلمه بزرگ را به مدت یک ربع بر روی شعله با حرارت متوسط قرار دهیم (بهتر است از شعله پخش کن استفاده شود). قابلمه باید تا زمانی که گرم می شود روی حرارت باقی بماند و ته قابلمه یک رینگ یا قالب فلزی قرار دهید (می توانید از دو سایز متفاوت قابلمه نیز استفاده کنید ).

مرحله دوم طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر :

شش عدد تخم مرع سرد نیاز داریم (برای تهیه انواع کیک های دیگر باید تخم مرغ ها به دمای محیط برسد, اما برای این کیک لازم است حتما از یک ربع قبل تخم مرغ ها را داخل فریزر قرار دهید تا سرد و خنک شوند).

ادامه مطلب  طرز پخت آش اوماج اصل همدان

سفیده و زرده های تخم مرغ را جدا کرده و سفیده ها را با یک مقدار نمک با همزن, مخلوط میکنیم. تا زمانی هم میزنیم که تخم مرغ ها کف کند.

مرحله سوم :

به ازای هر تخم مرغ، ۲۵ گرم شکر نیاز داریم ،برای شش عدد تخم مرغ به اندازه یک لیوان شکر نیاز داریم که اندازه یک بند انگشت از سر لیوان خالی می ماند.

وقتی سفیده تخم مرغ ها کف کرد، نصف شکر را اضافه کنید و باهمزن, هم بزنید تا زمانی که ترکیب فرم بگیرد, سپس مواد را داخل ظرف دیگری ریخته و داخل یخچال میگذاریم تا سرد بماند.

مرحله چهارم :

در این مرحله زرده های تخم مرغ را به اندازه یک نوک قاشق چایخوری وانیل و باقی شکر مخلوط کرده و با همزن , مخلوط می کنیم تا زمانی که رنگ آن کرمی شود.

سپس به ازای هرتخم مرغ، یک قاشق غذاخوری آب جوش همزمان با همزدن اضافه میکنیم و خوب با همزن, هم میزنیم.

مرحله پنجم طرز تهیه کیک اسفنجی :

به ازای هر تخم مرغ ۳۰ گرم آرد نیاز داریم که معادل میشود با حدود یک لیوان و یک چهارم لیوان آرد که با یک قاشق چایخوری بکینگ پودر مخلوط میکنیم.

حالا در ۳ مرحله آرد را آرام الک میکنیم و به مواد اضافه میکنیم و با قاشق یا لیسک به صورت دورانی مخلوط میکنیم. در اخر سفیده تخم مرغ فرم گرفته را در دو مرحله به مواد اضافه میکنیم و با لیسک به صورت دورانی هم میزنیم تا پف ترکیب نخوابد.

مرحله ششم :

در انتها ته بعد ته قالب را دولایه کاغذ روغنی میگذاریم و مواد را داخل قالب اضافه میکنیم . قالب را داخل قابلمه بزرگتر با درب بسته و دمکنی به مدت حداقل ۴۵ دقیقه تا یه ساعت زمان قرار میدهیم. بعد ۴۵ دقیقه با خلال دندان چک کنید و اگه لازم بود زمان بیشتری برای پخت در نظر بگیرید. نوش جان!

ادامه مطلب  طرز پخت آش ترش ملایر

طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر

نکات مهم در تهیه کیک اسفنجی با قابلمه :

پس از قرار دادن قالب کیک داخل قابلمه در آن را ببندید و به هیچ عنوان تا پایان وقت آماده شدن کیک در آن را برندارید چرا که با این کار ممکن است کیک شما خوب پف نکند.

همانطور که می‌دانید کیک اسفنجی پایه اصلی بسیاری از کیک‌ها مثل کیک شارلوت، کیک تولد است. هم‌چنین برای تهیه خیلی دسرها مثل دسرهای میوه‌ای با لایه کیک و بستنی استفاده می‌شود. بنابراین چه خوب که طرز تهیه آن را به این سادگی یاد بگیریم.

 

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه کیک ساده

طرز تهیه نان برنجی کرمانشاه

آموزش پختن شیرینی تارت رنگی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا