طرز پخت آش دوغ اصل همدان
طرز پخت آش دوغ اصل همدان را همراه با نکات ریز پخت برای شما دوستان گردآوری کرده ایم . در آش دوغ همدان برعکس آش دوغ اردبیل به هیچ عنوان از گوشت و حبوبات استفاده نمی شود . بجای برنج نیم دانه از بلغور گندم استفاده می شود که هم مقوی تر است و غذاییت بیشتری دارد . در ادامه با ما باشید و بیاموزید.
مواد لازم جهت پخت آش دوغ
- دوغ محلی بدون نگهدارنده صنعتی
- بلغور گندم (ترجیحا سبوس دار)
- نمک بمقدار لازم
- اسفناج یا برگ چغندر و یا سلیمان تره
- پیاز و روغن
- نعناع خشک
- ابتدا اسفناج ها را تمیز کرده و به خوبی بشویید.
- بلغور ها را در کمی آب ریخته و بگذارید خیس بکشد تا در موقع پختن زودتر بپزد.
- سپس دوغ را که قبلا آماده کرده اید درون قابلمه ریخته و روی اجاق گاز قرار دهید . برای آنکه دوغ بریده بریده نشود دو راه دارید
۱- دوغ را تا بهنگام جوش آمدن با ملاقه بهم بزنید
۲- بعد از آنکه دوغ را روی حرارت قرار دادید مقداری نمک را در وسط قابلمه به آرامی خالی کنید و دیگر تا موقع جوش آمدن بهم نزنید.
- بعد از بجوش آمدن دوغ بلغور را در قابلمه ریخته و خوب بهم بزنید تا ته نگیرد
ادامه طرز پخت آش دوغ
بعد از مدتی که از پخت بلغور ها گذشت و بلغورها تقریبا پخته بودند اسفناج ها را خورد کرده و به قابلمه اضافه نمایید و بگذارید نیم ساعت دیگر بجوشد.
در این فاصله پیاز داغ ها را درست کرده و نعناع داغ را نیز آماده کنید .
در این مرحله اگر آش شما خیلی شل بود بگذارید کمی دیگر با حرارت بالا بجوشد تا رقیق شود در این مرحله مواظب باشید آش ته نگیرد مرتب بهم بزنید .
ولی اگر خیلی رقیق هست با اضافه کرده مقداری دوغ و یا آبجوش کمی آش را شل کنید البته بستگی به سلیقه خودتان در نوع خوردن آش شل یا رقیق دارد .
مرحله آخر: پخت آش دوغ
در این مرحله آش آماده است با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید و نوش جان کنید .
می توانید کمی حلوا نیز در کنار آش درست کنید و میل کنید تا از طبع سردی آش بکاهد.