طرز تهیه آش قیسی (قیصی) همدان
طرز تهیه آش قیسی (قیصی) همدان که یکی از آش های مقوی و سالم هست در این نوع آش از انواع حبوبات و قیسی که سرشار از مواد مغذی هست استفاده می شود و برای رشد کودکان و تقویت بیماران بسیار مفید هست آش ترش نیز از فواید بسیاری سرشار است که در پست قبلی به آن اشاره کردیم با هم می خوانیم .
نکته: طرز تهیه آش قیسی
ابتدا روش درست کردن قیسی رو براتون آموزش میدهم تا بدونید اصلا قیسی چی هست . زردآلوهای رسیده و گاهی ترش و شیرین را از وسط نصف کرده و در سینی تخت می کنیم و در جلو نور آفتاب گذاشته و چند روز صبر می کنیم تا کاملا خشک شود که به آن اصطلاحا قیسی می گویند.
توی این آش میتونید از مقداری نخود هم استفاده کنید
مواد لازم : برای چهار نفر
- لوبیا ۱ پیمانه
- قیسی ۲ پیمانه
- کشمش ۲/۳ پیمانه
- پیاز برزگ ۱ عدد
- آرد ۳ قاشق غذاخوری
- زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
- روغن ، نمک ، فلفل و رب بمقدار لازم
۱- ابتدا لوبیا هارا شسته روی گاز میزاریم تا بپزه
۲-قیسی هامونو میشوریم و روشو مقداری آب میریزیم تا نرم بشن
۳-یه دونه لوبیا رو بین دو انگشتتون بزارید اگه نرم بود (نباید له بشه)اونوقت قیسی ها و کشمش ها رو بهش اضافه میکنیم تا باهم بپزن
۴-پیاز را نگینی خورد میکنیم روغن را داخل تابه ای ریخته پیاز رو بهش اضافه میکنیم تا پیاز ها سبک و پک شوند بعد آردو بهش اضافه میکنیم تایه مقدارخیلی کم رنگش تغییرکنه رب و زردچوبه و نمک و فلفل را بهش اضافه میکنیم باهم یه کوچولو تفت میدیم (حواستون باشه پیازداغتون سفت نشه چون توی آش گلوله میشه)
۵-و بعد میریزیم توی قابلمه ی لوبیا حرارت گاز را ملایم کنید درشو بزارید تا جا بیفته حواستون باشه این آش خیلی زود ته میگیره پس زود زود همش بزنید نوش جان